Здравейте пичове! Скоро ще инвестирам в автомобил и сериозно се двоумя между Алфа166 и Ауди А6 Quatro 95-98 г.Знам че това не е раздела за покупка на автомобили,но просто съм се спрял точно на 166 и за тва го поствам тук (156 , GTV-та и други не ме блазнят щото държа автомобила да е "голям"[Все пак това не значи някой да ми изтъкне размерите на Волво 740 или пък на някой Кадилак Елдорадо]) Ясно ми е че това е форум за алфа и предполагам че разбира се членовете му са пристрастни,но се надявам на някое по-безпристрастно мнение от някой. От доста време чета из форума и ми става ясно,че разходите по поддръжката за 2те коли са “тука-тука”. Чесно казано твърдо се бях спрал на Ауди-то докато не разгледах по –обостойно една 166-тица която направо ме грабна (да не забравяме че и Алфата е със средно 5 годинки по-младичка). Спрял съм се на дизеловите агрегати и от 2 те марки – 2,5 TDI за и Audi 2,4 JTD за Alfa,компромисни варианти са 2,0 16V за Audi и 2,0 TS за Alfa,но определено държа на “печките” (дизелите) като Ауди-то определено би било Quattro. Ще се радвам някой да ме посъветва като изтъкне + и – на автомобилите. Определено на тоя етап везните клонят към Алфата.Надявам се никой собственик на алфа да не ми се обижда че я сравнявам с немеца. Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa 166 VS Audi A6 95-97 Qattro помогнете да избера!!!
Collapse
X
-
Ауди е солидна марка със солидна поддръжка. Дизела му ако не се лъжа няма нищо общо с комън рейл, ако говорим за старата А6! 166 също не е с поддръжка на лада, но според мен разходите по нея са наполовина! Все пак когато годинките говорят марките мълчат. Както обичам да казвамедна кола на която фара е отделно от мигача не ми я хвали . . . Най-вярното решение ти си го знаеш преди да попиташ, ама сега се убеждаваш сам себе си
Каквото си решил вземай, а "професорите" като си съберат парички да си вземат те каквото искат. Това е моя съвет. Успех!
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
-
Бе не знам колко струва подръжката на Аудито,но и подръжката на Алфата не е евтитно.Общо взето 200 лв на част лагер 200 лв,носач 200 лв гуми 200 лв и т.н.Всичко е въпрос на вкус и грабване което ти грабне окото и душата това е за теб1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv
Comment
-
Ами не е малко 1600лв ремъци и ролки. Освен това на Алфата мисля че двг е редови а ония е с V-образен.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Както казват колегите, избора си е изцяло твой. И двата дизела са 5-цилиндрови. Но Аудито е 115 к.с. , а Алфата е 136 или 140 к.с. На Ауди мотора си е обикновен турбо дизел с ГНП. Алфата е комън рейл. Доста по-пъргава и вървежна от Аудито.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Първоначално публикувано от nicks1Както казват колегите, избора си е изцяло твой. И двата дизела са 5-цилиндрови. Но Аудито е 115 к.с. , а Алфата е 136 или 140 к.с. На Ауди мотора си е обикновен турбо дизел с ГНП. Алфата е комън рейл. Доста по-пъргава и вървежна от Аудито.
Аудито е V6, факт. Има един 5 цилиндров със 115 и 140 коня, ама той много отдавна не се слага. Доскоро този 5-цилиндров двигател във версия 174 к.с. се слагаше на Туарег.
Същия петак известно време се монтираше и на големите Волва - 850, S60, S80. След това Волво вече си монтират техния D5.
Новите А6 (от 1997 г. насам) са с V6 със 150 до 180 к.с. При куатрото май само 180 се слага. Според мен и двата двигателя не са особено сполучливи.
Абе и двата двигателя са ужасно шумни и не особено надеждни редосеялки.
Comment
-
От 1994 до 1997 ауди А6 има два дизелови агрегата с кубатура 2.5 .
Единият мотор е ААТ - 115 к.с., а втория е AEL - 140 к.с. и са пет цилиндрови, но нито един от тях не е монтиран в куатро варианта на А6 между тези години!
Според мен тези два мотора са несравними дори и с най-стария комън рейл на 166(136 к.с.), който ги превъзхожда многократно, но всичко е въпрос на усещане, аз лично направих своя избор в момента в който слязох от първата 166-ца която покарах…I have an affair with an Alfa…
Comment
-
Бе кажете си му Ауди 100 да се разберем.Кво А6 е тва чисто 100.Големия мотор 140-те коня е със 6 степенна кутия и е много приятен за каране.Карал съм такова много е яко.166 не съм карал никой не си дава колата на идиот като менеНа мен 166 по ми харесва като дизайн и е по голяма според мен.Доста по нова вътре е супер няма равна просто.Това е от мен колега а аз въобще не съм фен на Италия или Германия.Аз съм фен на марки не на страни.Аз и без това като пенсионирам 155-та ще скачам на 166-ца.Ако съм на тебе зимам 166 2.4JTD 150 коня.Дано съм бил полезен.
BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
BMW E36 320CI 02.1995 - абе става
Comment
-
Аз притежавам и двте марки,А6цата ми е 5 цилиндрова 1995г тди.Уникална кола с горе долу скъпа подръжка,една полуоска е 800лв с карето но е невероятно здрава кола но с малко екстри.Моето е с ел пакет,но без клима,платих го на 8800лв.Алфата си е класика,като се кача в алфата се чувствам необикновено.Без значение какъв модел алфа притежаваш тя те кара да си част от голямото семейство на хората уважаващи себеси.AlfaRomeo-166-2.4JTD EH0590
Comment
-
По принцип зависи с какви пари разполагаш и другото което е качи се и в двете и покарай то ще се разбере какво искаш. Та хубава 166-ца която няма да псуваш и проклинаш под 15000 за 00г да речем забрави. Иначе и двете коли имат предимства и недостатъци, та Аудита има с куатро система което е много голям плюс докато Алфа нямат въобще предлагана за 166 така единствено на 2.4 може да сложиш в последствие много лесно Q2. Според мене на Алфата мотора е по хубав 2.4 де първо е комън рейл после се е доказал с годините и дори в германия го признават за един от най добрите. Като ходова част не знам Аудито как е, но алфата вози меко а същевременно е много стабилна, здраво е, но и доста скъпо направиш ли го един път няма да го пипнеш поне 70 000 80 000. Части за Алфата има не са евтини, но и на Аудито са същите горе долу. Аудито по държи цена ама човек купуващ си Алфа никога не гледа за колко купува и продава или пък хвърля за потдръжкаНа аудито фаровете са отвратителни едвам мъждат даже и с ксенон. Имай предвид че на JTD-то не можеш сипва всякаква нафта, ама харчи по малко на мене сега зимата ми дава 9-11 а съм карал волво с мотора на Ауди и правеше 13-14 без грижи, ся при аудито може е по добре ама ме съмнява. Успех в избора и се похвали като вземеш машина
Comment
-
Благодаря за искрените и изчерпателни отговори. Чесно казано за сега поне в мозъчето ми везните клонят към Алфата поне щото ме изпълва с дизайна си а и както чувам двигателя на който съм се спрял не е лош. Мисля че трябва да уточня че бюджета ми е 14 000 максимум (което включва автомобила,разходите по прехвърлянето и смяната на консумативи). Гледам всеобщо мнение е че 166 под 15 бона е доста спорна инвестиция,което чесно казано ме плаши ,изхождайки от това че се намират и за 8-9 бона и изхождайки на моя бюджет. За сега съм се спрял на 1 алфа '02 годна за 12 500 или на няколко за 8-10 000.
Между другото имам приятелче което от доста време върти сервиз за италиански брички и мога да разчитам на него при избора за закупуване,както и в последствие като консултант по поддръжката и ремонтите(според него,макари трудно, може да се намери що годе добра алфа даже и за 8000,но също като хората тук е на мнение че читава машинка под 15 000 доста трудно се намира) . Друга подробност е че бих могъл да се снабдявам с нафтица на преференциални цени(за тва о толкова държа на дизела),така че разхода не ме притеснява,но пък това коета каза колегата по-горе ,че JTD-то не понася всяква нафта ме кара да се замислям....но все пак 166-цата мие присърце за сега....
Comment
-
Първоначално публикувано от Xtrim7...Ако ще и слагаш ефтина по-добре си купи голф 2 1.6 чист.Това е според мен.
Comment
-
Ами колега ако решиш да е Алфата вземи някоя за около 10 000 що годе читава и после с останалите пари ще пооправиш каквото и има тя няма да е съвсем леж, и ще стане супер. Само за нафтата не си го помисляй сипвай на Еко елда или в краен случай ОМВ и Шел, всичко друго си е направо риск, един приятел наскоро прави на ситроен ксара дюзи и др джаджи за 800лв защото перкаше с лукойл и бил много доволен.
Comment
Comment